مقایسه جوملا و وردپرس و دروپال
در هنگام راه اندازی یک سایت اینترنتی برای فعالیت های شخصی و یا تجاری باید یک سیستم مدیریت محتوای مناسب انتخاب نمود. در این باره باید به مقایسه ی سیستم های موجود پرداخت و مقایسه جوملا و وردپرس و دروپال در این زمان اهمیت پیدا می کند. اینکه چطور یک سایت اینترنتی را راه اندازی نموده و از چه سیستم مدیریت محتوایی استفاده کنند. طبیعی است که افراد و صاحبان کارها تمایل دارند تا سیستم مدیریت محتوایی را انتخاب کنند که امکانات و ویژگی های بیشتری را در اختیار آنها قرار می دهد. پس در اینجا از خود می پرسند وردپرس یا جوملا یا دروپال؟ می دانیم که هم اکنون وردپرس ۲۵ درصد از وب سایت های دنیا را میزبانی می کند. اما سیستم های مدیریت محتوای دیگری نیز وجود دارند که با وردپرس رقابت می کنند و هر یک از آنها نقاط ضعف و قوتی دارند. در مقایسه جوملا و وردپرس و دروپال باید ببینیم که برای راه اندازی وب سایت خود بهتر است از کدام سیستم استفاده کنیم. در ابتدا بهتر است بگوییم که وردپرس و جوملا دو تا از قدرتمندترین و پرکاربردترین سیستم های تولید محتوا هستند و با قابلیتهایی که دارند کاربران زیادی را جذب خود کرده اند. سیستم های وردپرس و جوملا هر یک می توانند گزینه های مناسبی برای ساخت یک سایت اینترنتی باشند و این البته کمی به خواست و سطح توقعات ما نیز بستگی دارد. پس بهتر است در ابتدا ویژگی های هر یک را به درستی بشناسیم و عملکرد هر یک را بررسی کنیم.

سیستم های مدیریت محتوا
در مقایسه جوملا و وردپرس و دروپال می بینیم که هر یک از این سیستم های مدیریت محتوا کاربران بسیاری دارند. اما سیستم وردپرس توانسته در بین عموم مردم بسیار محبوب شود. در واقع وردپرس بسیار کاربردی است و این امکان را برای همه ی افراد فراهم می کند که یک سایت کاربردی را راه اندازی نموده تا بتوانند به عنوان مثال کسب و کار سنتی خود را ارتقاء دهند و یا به کسب درآمد از راه های مختلف بپردازند. در وردپرس افراد به دانش کدنویسی نیاز ندارند و همین عامل می تواند به مهم ترین عامل ترغیب افراد به استفاده از این سیستم تبدیل شود. وردپرس با برخورداری از نصب آسان در چند دقیقه نصب خواهد شد و این امکان را برای صاحبان کسب و کارها فراهم می کند تا به کمک این سیستم صاحب یک سایت حرفه ای و کاربردی شوند. اما می توان گفت که جوملا در مقایسه با وردپرس نمی تواند برای همه کارایی داشته باشد و افراد برای استفاده از این سیستم نیاز به یک سری مهارت دارند. پس در اینجا نتیجه می گیریم که جوملا به نسبت وردپرس پیچیدگی های بیشتری برای یک کاربر دارد و نمی تواند برای استفاده ی افراد مبتدی توصیه شود. به طور کلی با مقایسه جوملا و وردپرس و دروپال می توان گفت سیستم های دیگر برای سایت های حرفه ای تر استفاده می شوند و برای افراد مبتدی و نوپا در کسب و کار که می خواهند از یک وب سایت اینترنتی استفاده کنند کارایی ندارند. برای اینکه ببینید وردپرس بهتره یا جوملا می توانید اینجا را مطالعه کنید.
مقایسه جوملا و وردپرس و دروپال
برای راه اندازی یک وب سایت اینترنتی و انتخاب یک سیستم مدیریت محتوا، باید به مقایسه جوملا و وردپرس و دروپال پرداخت و انتخاب یکی از این سیستم ها یکی از مهمترین سوالاتی است که در ابتدا باید به آن پاسخ داده شود. انتخاب بهترین سیستم مدیریت محتوا بر اساس نوع وب سایت و کاربرد آن صورت می گیرد و به این ترتیب می تواند تاثیر بسیاری در پیشرفت وب سایت و توسعه ی کسب و کار داشته باشد. در اینجا می خواهیم به برخی از اشتراکات جوملا و وردپرس و دروپال بپردازیم. برای مقایسه جوملا و وردپرس و دروپال باید آنها را بیشتر بررسی کنیم و بهتر است در ابتدا نقاط مشترک بین این سیستم های مدیریت محتوا را بسنجیم تا در نهایت به تفاوت های آنها پی ببریم. یکی از این اشتراکات این است که هر سه سیستم وردپرس و جوملا و دروپال اپن سورس هستند و به صورت رایگان در اختیار کاربران قرار می گیرند. این سیستم ها با زبان php نوشته شده اند و قابل تغییر می باشند. دیتابیس این سیستم ها نیز همگی از mysql استفاده می کنند. در این سیستم ها از افزونه هایی برای افزودن قابلیت های مختلف به وب سایت استفاده می شود. این سیستم های مدیریت محتوا از زبان فارسی پشتیبانی می کنند. از ویژگی هایی که مربوط به بهینه سازی وب سایت می شود باید گفت، می توان از افزونه های بهبود سئوی سایت در هر سه مورد استفاده کرد. در سیستم های وردپرس و جوملا و دروپال می توان از انواع افزونه های افزایش سرعت سایت استفاده کرد.
کار با وردپرس
یکی از عواملی که برای انتخاب سیستم مدیریت محتوا اهمیت زیادی دارد، راحتی کار با آن می باشد. در نتیجه هرچه محیط کاربری یک سیستم مدیریت محتوا راحت تر و ساده تر باشد، نحوه ی طراحی و پیاده سازی وب سایت با سرعت بیشتری انجام می شود. راحتی کار با محیط سیستم مدیریت محتوای وردپرس بسیار مناسب است و وردپرس در کمتر از ۵ دقیقه نصب می شود و نصب آن بسیار راحت است. به همین دلیل کاربران با هر سطحی از دانش می توانند آن را نصب کنند. پس از نصب با ورود به پنل پیشخوان وردپرس شما می توانید برای تغییر در تنظیمات هر بخش گزینه ی مورد نظر خود را انتخاب کنید. پیشخوان وردپرس دارای قابلیت های مختلفی است که می توان از آن برای افزودن افزونه، نوشته، برگه، تنظیمات و غیره استفاده کرد. در مقایسه جوملا و وردپرس و دروپال می بینیم که در بخش های مختلف پیشخوان وردپرس آیتم های مختلفی وجود دارد که باید با هر یک از آنها آشنا شد.. نکته قابل توجه در سیستم مدیریت محتوای وردپرس تولید محتوای آن است. استفاده از این بخش بسیار راحت بوده و تنها با چند کلیک می توان به بخش نوشته ها رفته و نوشته ی خود را در قسمت نوشته ها و یا برگه ها به سایت اضافه نمود. در مقایسه جوملا و وردپرس و دروپال به این نتیجه می رسیم که کار با سیستم وردپرس بسیار راحت تر است.