تفاوت جوملا و وردپرس
آشنایی با تفاوت جوملا و وردپرس در هنگام انتخاب یکی از این دو سیستم اهمیت پیدا می کند. جوملا و وردپرس هردو سیستم های مدیریت محتوایی هستند که مدتی بیش از ده سال به فعالیت مشغول هستند. سیستم وردپرس در ابتدا به عنوان یک پلتفرم وبلاگ نویسی راه اندازی شد و در ادامه به یک سیستم مدیریت محتوای چند منظوره تبدیل شد که در حال حاضر بسیاری از وب سایت های برتر دنیا از آن استفاده می کنند. امروزه سیستم مدیریت محتوای وردپرس از این لحاظ درصد بالایی از سهم بازار را به خود اختصاص است. جوملا نیز تقریبا به اندازه ی وردپرس قدمت دارد و می توان گفت بعد از وردپرس دومین سیستم مدیریت محتوا می باشد که تعداد زیادی از وب سایت ها از آن استفاده می کنند. هردو سیستم جوملا و وردپرس می توانند افزونه هایی را که برای گسترش سایت لازم است در اختیار صاحبان سایت ها قرار دهد. تفاوت جوملا و وردپرس از لحاظ عملکرد این گونه است که وردپرس برنامه های کاربردی را افزونه می نامد، اما جوملا به آنها برنامه اضافی می گوید. افزونه های وردپرس از نظر تعداد بسیار بیشتر هستند و تعداد آنها رو به افزایش است. اما در هردو سیستم عامل وردپرس و جوملا انواع متعددی از افزونه ها و برنامه های اضافی وجود دارند. اما به لحاظ امنیت نیز در این میان گزینه هایی وجود دارد. البته نرم افزار اصلی جوملا و وردپرس هردو امنیت خوبی دارند. علاوه بر این، هر پلتفرم دارای افزونه یا همان برنامه های اضافی هستند تا بتوانند امنیت خود را بالا ببرند.
انعطاف و قابلیت تغییر
در ادامه ی پرداختن به تفاوت جوملا و وردپرس به انعطاف و قابلیت تغییر در این دو سیستم می رسیم. این سیستم ها امکان به روزرسانی آسانی دارند که به مدیران آنها کمک می کند تا بتوانند آنها را به طور منظم به روز نگه دارند. اما در هر حال باید سهمی برای خطای انسانی در نظر گرفت. زیرا هر پلتفرمی که قابلیت انعطاف و تغییر را دارد، می تواند دچار مشکلات امنیتی هم بشود. در مجموع در مورد تفاوت جوملا و وردپرس می توان گفت که وردپرس برای اکثریت وب سایت ها بهتر است، و می توان برای بسیاری از موارد، آن را انتخاب نمود زیرا این سیستم مدیریت محتوا به ویژه برای افرادی که توسعه دهنده و حرفه ای نیستند مناسب تر و راحت تر است. در نتیجه صاحبان سایت های وردپرسی می توانند بدون نیاز به آموزش زیاد و صرف هزینه های بالا، به سرعت دارای یک سایت کاربردی و حرفه ای شوند. با استفاده از سیستم وردپرس برای طراحی سایت در صورت بروز هرگونه مشکل می توان منابع آموزشی بسیاری را در اینترنت یافت و از آنها استفاده کرد. هزینه های پایین توسعه در استفاده از وردپرس به این معنی است که به دلیل تعداد بیشتر افراد کاربر در این سیستم، شما می توانید کارهای مربوط به توسعه را با قیمت پایین تری انجام دهید. برای کسب اطلاعات بیشتر در مورد مقایسه جوملا و وردپرس و دروپال می توانید این مقاله را نیز مطالعه کنید.
تفاوت جوملا و وردپرس
تفاوت جوملا و وردپرس به طور اساسی در این است که جوملا به عنوان سیستم مدیریت محتوا برای سرویس دهی به وب سایت های پرتال مانند به کار می رفته اما وردپرس در ابتدا یک پلتفرم وبلاگ بوده است. گرچه باید بدانیم که امروزه هر دوی این سیستم ها یعنی وردپرس و جوملا قادر به اجرای هر نوع وب سایتی هستند. از دیگر ویژگی های این سیستم های مدیریت محتوا این است که از نظر فنی هر دوی آنها در دسته ی نرم افزار های مستقل نبوده و در هنگام نصب بر روی وب سرور کار می کنند. پس اگر به دنبال ساخت یک وب سایت هستید باید در نظر بگیرید که با پیکربندی نرم افزار وب، کار با سرور ها و به طور کلی با جنبه های فنی این فرآیند از پیش آشنا باشید. می توان این دو سیستم عامل را از نظر بهینه سازی موتور جستجوگر یا همان سئو مقایسه کرد. برای بررسی قابلیت های واقعی سئو در هر یک از این سیستم ها باید نگاهی به افزونه ها یا برنامه های افزودنی موجود برای این کار بیاندازیم. افزونه ی سئو در وردپرس، افزونه ی محبوبی به نام Yoast SEO است که بسیار قدرتمند است و ویژگی های زیادی را ارائه می دهد. افزونه ی Yoast با استفاده از نمایش رنگ های قرمز، زرد یا سبز نمره ی سئوی محتوا را نشان می دهد. به علاوه، این افزونه به شما کمک می کند تا بتوانید رتبه ی سئوی خود را در هر مرحله بهبود ببخشید. مورد دیگری که در اینجا وجود دارد، کمک به خوانایی پست است که با امتیاز دادن به آن به بهبود متن کمک می کند.
استفاده از افزونه ها
(Easy Frontend SEO) EFSEO بهترین معادل جوملا برای Yoast در وردپرس است. این افزونه این امکان را فراهم می کند تا بسیاری از کارهای مشابه در وردپرس مانند ویرایش اطلاعات متا را در سایت انجام داده و تغییرات لازم را اعمال نماییم. تفاوت جوملا و وردپرس در این قسمت نشان می دهد که وردپرس در مقایسه با جوملا در این زمینه قوی تر عمل می کند. یک مورد دیگر درباره ی تفاوت جوملا و وردپرس در پتانسیل سفارشی سازی این دو سیستم است. هر دو سیستم مدیریت محتوا دارای افزونه های ویژه ای در این مورد هستند. اما در مقایسه ی این افزونه ها اینطور به نظر می رسد که افزونه های وردپرس بهتر عمل می کنند. گرچه وردپرس در ابتدا برای وبلاگ های ساده در نظر گرفته شده بود، اما در حال حاضر یک انتخاب بسیار خوب برای صفحات فرود و حتی سایت های پیچیده تر است. سایتی که با جوملا ساخته شده است می تواند در هر موردی که می خواهید تکامل یابد، اما یادگیری استفاده از وردپرس برای کاربرانی که تجربه ای در توسعه ی وب ندارند بسیار سریع تر است. در مجموع می توانیم درباره ی تفاوت جوملا و وردپرس بگوییم که وردپرس به کاربران خود این امکان را می دهد تا محتوای خود را با سهولت نسبی بیشتری مدیریت کنند. این سیستم این امکان را به شما می دهد تا بدون تکیه بر پسوند ها، بسیاری از تنظیمات کوچک مد نظر خود را پیاده سازی نمایید.